Hond uit oververhitte auto bevrijd in parking Grote Markt

Uit een oververhitte auto in parking Grote Markt in Mechelen is zaterdagnamiddag een hond bevrijd. Een politieman die ter plaatse kwam, kreeg daarbij de hulp van enkele burgers die er in slaagden om het dier uit de wagen te halen.

Sven Van Haezendonck

Het was een dame die zaterdag omstreeks 14u de hond in de afgesloten auto opmerkte en het meldde aan de parkeerwachters. Zij verwittigden op hun beurt de politie. “Volgens getuigen zat het dier daar al enige tijd. In een ondergrondse parking is er ook minder luchtcirculatie en kunnen de temperaturen hoog oplopen”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Raampje open

De inspecteur die ter plaatse kwam, probeerde na aankomst eerst nog de eigenaar te bereiken. Dat lukte niet meteen. “Wij waren ook in de parking. Mijn vriend Michael Leys slaagde er in om de hond te bevrijden en los te maken”, vertelt Kelly van den Bossche. Dat was mogelijk omdat er gelukkig nog een raampje van de auto openstond.

Michael ontfermde zich over het dier. Even later werd het in een combi overgebracht naar het politiecommissariaat. “Daar is de eigenaar zijn hond opnieuw komen oppikken, nog voor wij het hadden toevertrouwd aan de Dierenbescherming. De persoon beweerde dat de hond nog maar korte tijd in de wagen zat. Dat zal uit onderzoek moeten blijken”, vertelt hoofdinspecteur Van de Sande.

Van de feiten is een proces-verbaal opgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER