Tisselt B verloor op het veld van Grobbendonk.© mpics

voetbal eindronde stijgers vierde provinciale Grobbendonk - Tisselt B 5-2

Tisselt B gaat onderuit op bezoek bij Grobbendonk: “De verlengingen in de vorige wedstrijden speelden ons na rust parten”

Tisselt B moest in Grobbendonk zijn meerdere erkennen. Vooral in de tweede helft kwamen de bezoekers krachten te kort. “We verloren de grip op de wedstrijd”, vertelde trainer Tommy De Buyzer.

lieven verheyen

“We begonnen nochtans uitstekend aan deze partij”, blikte bezoekend trainer Tommy De Buyzer terug. “Maar de verlengingen in de twee vorige ronden speelden ons na rust parten. Dat en het feit dat onze balvaste spits Dario Maes in de tweede helft geblesseerd uitviel. Daardoor verloren we de grip op de wedstrijd.”

In de wandelgangen worden de geruchten over het stoppen van Willebroekse steeds hardnekkiger. Daardoor lijkt ook Tisselt B zijn promotie vast te hebben. “We hebben met de staf bewust gezwegen over die geruchten. Om de focus op de wedstrijd te behouden. Maar ik ontken niet dat we zeker ook graag de stap naar derde provinciale willen zetten. Voor de ontwikkeling van onze jonge spelers is dat een mooie stap.”

Tot het uiterste

Doelman Jordi Michiels hield de thuisploeg met enkele puike reflexen van de gelijkmaker. Toch kon hij niet verhinderen dat een afgeweken schot en vier stilstaande fases Tisselt B de das omdeden. “Voor een groep die net naast de titel greep, hebben we ons in de eindronde enorm goed herpakt. Zowel tegen Dessel als Leest moesten we tot het uiterste gaan. Het vat was blijkbaar leeg.”

Volgend seizoen zien we de goalie niet meer in het Tisseltse doel. “Ik trek naar Zemst Sportief. Op uitzondering van drie jaar in de jeugdreeksen was ik lid van deze club. Waar ik ook een achttal jaar deel uitmaakte van de A-kern. Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Doelpunten : 10’ Maes 0-1, 38’ De Heyn 0-2, 51’ Jacobs 1-2, 67’ Vervecken 2-2, 75’ Orban 3-2, 83’ Van Den Bosch 4-2, 90’ Jacobs 5-2
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen