Caravan in Heidestrand in Zonhoven uitgebrand: “Luide knal en dan vuurzee”

Zonhoven -

Op camping Heidestrand in Zonhoven is vrijdagnacht een caravan volledig uitgebrand. Het vuur was aan de buitenzijde ontstaan. De bewoonster kon worden gered. Het is de tweede brand in amper tien maanden tijd.

Chris Nelis

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Vast staat wel dat het vuur aan de buitenzijde van de caravan is ontstaan. “Wat er juist heeft gebrand, weet ik niet”, zegt een van de buurtbewoners. “Maar het is alleszins van buiten naar binnen geslagen. Dat zie je aan de schade. Wij waren aan het slapen toen we plots een luide knal hoorden. We zijn gaan kijken wat er aan de hand was en zagen al meteen een vuurzee.”

Verschillende bewoners verwittigden de brandweer. Die was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook snel onder controle. Even werd gevreesd dat de vlammen zouden overslaan naar andere caravans, maar dat kon de brandweer voorkomen. “Of het vuur aangestoken is of niet weet ik niet”, gaat de buurtbewoner verder. “Ik weet wel dat tien maanden geleden in een straal van honderd meter nog een caravan is uitgebrand.”

Tweede brand

Jos Dreesen, die in de buurt een caravan heeft, bevestigt de vorige brand. “Het is de tweede zware brand in minder dan een jaar in onze buurt”, zegt Dreesen. “Op het ogenblik dat de brand uitbrak, was de bewoonster, een vrouw op leeftijd, aanwezig. Gelukkig kon ze nog gered worden. We weten het natuurlijk niet honderd procent zeker, maar er zijn vermoedens dat het om brandstichting gaat. We hebben begrepen dat er een onderzoek is opgestart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer