Broederschool in Stekene.© Google

Leerkracht van Broederschool in Stekene opgepakt na klacht over grensoverschrijdend gedrag met minderjarige

Stekene -

Een leerkracht van de Broederschool in Stekene is door de politie opgepakt na klachten over grensoverschrijdend gedrag met een minderjarige. Hij gaat om het sturen van ongepaste berichten via sociale media. De man werd ondertussen door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Pieter Van Hecke

De Broederschool kreeg maandag een klacht van een ouder van een slachtoffer. De leerkracht stuurde ongepaste berichten naar de minderjarige. De school startte meteen een tuchtprocedure en besloot de man met onmiddellijke ingang te schorsen. Ondertussen was er ook klacht ingediend bij de politie die de man arresteerde. Hij verscheen later voor de onderzoeksrechter die hem vrijliet onder voorwaarden.

“Hij werd van de werkvloer verwijderd”, zegt directeur Katty Moeykens van de Broederschool. “We hebben ons de voorbije dagen toegespitst op het ondersteunen en begeleiden van de leerlingen en leerkrachten.” Zij geeft eveneens mee dat de minderjarig geen leerling is van de school.

Het parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de man, maar is voorlopig nog karig met informatie. Of hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt is niet duidelijk. In zijn omgeving staat de man wel bekend als een flapuit die graag in de belangstelling staat. Hij had naar verluidt de reputatie regelmatig te communiceren met zijn leerlingen via sociale media.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners