Het kaartje dat het NMBS-personeel van Antwerpen Centraal van het slachtoffer kreeg.
Foto: X - @StationschefBMO

Vrouw die neergestoken werd in Antwerps station bedankt NMBS-personeel: "Ook dankzij jullie kan ik het navertellen"

De stationschef van het Centraal Station in Antwerpen heeft wel een heel speciaal bedankkaartje in zijn postvak gekregen. Het kaartje komt van de 69-jarige vrouw uit Schoten die is neergestoken in een stilstaande trein.  Ze bedankt het NMBS-personeel. "Ik kreeg koude rillingen toen ik de brief las", klinkt het bij de stationschef.

Een pakkende boodschap voor het personeel van het Antwerps Centraal Station. De vrouw van 69 jaar die begin april is neergestoken in een trein in het station, heeft een kaartje geschreven waarin ze het NMBS-personeel bedankt voor de goede zorgen op de dag van de feiten.

In haar kaartje is het slachtoffer opvallend zacht voor de verdachte, een 27-jarige Irakees. "Nooit gedacht dat een radeloze zieke man mij met 21 messteken zou bewerken om… naar de gevangenis te kunnen gaan voor een bed en een bord eten", schrijft de vrouw uit Schoten. 

Bewondering voor het slachtoffer

Stationschef Lode Van Steenberge is aangedaan door die moedige houding, vertelt hij aan VRT NWS. "Ik kreeg koude rillingen toen ik de brief las. Die vrouw heeft iets heel schokkends meegemaakt. Om daar dan zo mee om te gaan, is echt bewonderingswaardig."

"De mensen die op de dag van de feiten aan het werk waren, waren enorm onder de indruk", vertelt hij over de bewuste dag. "Een collega die nog niet zo lang in dienst was bijvoorbeeld, was echt in shock. Ik heb hem daarnet dit kaartje doorgestuurd om hem een hart onder de riem te steken."

Wat is er alweer gebeurd?

Het steekincident speelde zich af op 4 april, tijdens de voormiddag. Het slachtoffer werd verschillende keren gestoken met een mes op een stilstaande trein in het station van Antwerpen. De vrouw raakte daarbij ernstig gewond en verkeerde even in levensgevaar, maar is intussen aan de betere hand, zoals ook te lezen is in haar kaartje.

De verdachte kon kort na de feiten gevat worden in het station. De man is intussen aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij is een erkend vluchteling. Het onderzoek naar de zaak loopt nog volop.

De volledige inhoud van het bedankkaartje:

Beste stationschef, beste personeel NMBS A'pen Centraal,

Op 4 april zat ik al lezend op de trein, wachtend op vertrek naar Leuven, spoor 12, 11.30 uur. Nooit gedacht dat een radeloze zieke man mij met 21 messteken zou bewerken om… naar de gevangenis te kunnen gaan voor een bed en een bord eten... Maar ik ben blij dat ik het kan navertellen en besef goed dat dit mede door jullie hulp en interventie en zorg is! Vandaar: een dikke merci uit de grond van m’n hart!

Meest gelezen