donderdag 17 januari 2019 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Photo News

SnookerMasters in Londen

Luca Brecel leeft ontspannen toe naar kwartfinale tegen Ding Junhui

“Vooral met Flokkie gespeeld”

Geen extra training op breakbuilding of intensieve sessie met een sparringpartner. Wel een bezoek aan de keusmid, een deugddoende looptraining en uitgebreid… stoeien met zijn nieuwe hondje Flokkie. Luca Brecel koos voor een ontspannen aanloop naar zijn kwartfinale op de Masters vanavond om 20 uur tegen Ding Junhui.

Marnik GEUKENS

Luca Brecel stuntte zondagmiddag in de eerste ronde tegen titelverdediger Mark Allen (6-5). Hij keerde met zijn vriendin Gaelle en zijn ouders nog na de wedstrijd terug naar België. “Omdat er vier dagen zaten tussen beide wedstrijden”, legt hij uit. “Door de Championship League had ik enkele intense weken achter de rug. Mocht ik donderdagavond Ding kloppen, blijf ik natuurlijk wel in Londen.”

Heb je veel aan de oefentafel gestaan de voorbije dagen?

Brecel: “Nee. Ten eerste omdat er oplapwerk nodig was aan mijn keu. Niets ernstigs, maar de tip moest worden bijgewerkt door mijn Genkse vriend Claudio Mercurio. Hij kon daar zijn tijd voor nemen, omdat ik twee dagen mijn hoofd wilde leegmaken. De match tegen Allen had erg veel energie gekost, ik had even een moment van decompressie nodig. Woensdagmiddag ben ik teruggekeerd naar Engeland en daar kon ik zowel woensdag als donderdag me aan de snookertafel op de kwartfinales voorbereiden.”

Hoe kwam je tot rust?

“Ik ben gaan lopen, dat werkt altijd ontspannend. En Gaelle en ik hebben sinds kort een hondje, Flokkie is een Cavalier King Charles-spaniel. (Schatert) En die hebben heel veel aandacht nodig.”

De match tegen Allen had erg veel energie gekost, ik had even een moment van decompressie nodig. Woensdag keerde ik terug naar Engeland Luca BRECEL
Heb je ondertussen ook de Masters op tv gevolgd?

“Natuurlijk, ik heb geen wedstrijd gemist.”

Wat vertelde je de afgetekende zege (6-1) van je volgende tegenstrever Ding Junhui tegen Jack Lisowski?

“Dat Jack het heel moeilijk had met de omstandigheden en nooit in zijn gewone doen was. Hij heeft zichzelf te veel druk opgelegd. Ding speelde niet indrukwekkend, maar het blijft een erg koele kikker. Hij laat zelden de kans liggen om een frame af te maken.”

Sinds hij vorige zomer vader werd, kiest Ding nog meer dan vroeger zijn tornooien uit. Mist hij daardoor geen regelmaat?

“Ding is onvoorspelbaar. Hij kan ook dagen hebben dat hij veel ballen mist. Dan moet je hem meteen bij het nekvel pakken. Laat je die kansen liggen, dan betaal je dat cash. Zijn verdediging is in elk geval sterker dan die van Mark Allen, ik zal harder moeten knokken voor mijn kansjes. Maar daar ben ik op voorbereid.”

Je verloor je vorige vier partijen tegen Ding. Maar dat deed je vóór dit tornooi ook tegen Allen.

(Lacht) Die bedenking heb ik me ook al gemaakt. Laat het een voorteken zijn. Ding is een topper, hij heeft de Masters al op zijn palmares staan. Maar ik moet vooral op mezelf focussen. Als ik mijn niveau van zondag opnieuw haal, kan er veel gebeuren.”

Vanavond 20 uur: Luca Brecel-Ding Junhui (live op Europsport)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws