Caféganger haalt uit met baseballknuppel en slaat 17-jarige Robbe een hersenbloeding: “Toestand veel ernstiger dan gedacht”

© ptb

Een 17-jarige is afgelopen vrijdagnacht met een baseballknuppel aangepakt op de Vismarkt. De tiener, die met een vriend een avondje uit was, liep een hersenbloeding op. Zondag mocht hij de afdeling Intensieve Zorgen verlaten.

Thijs Pattyn en Bert Feys

“Ik was tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag aan het draaien toen er rond 3.30 uur plots strubbelingen waren in ons danscafé, waardoor de muziek moest stopgezet worden”, zegt Steve Boussemaere, mede-eigenaar van de De Vage Belofte.

“Ik ben blind, dus ik heb het incident zelf niet gezien. Onze barman vertelde dat een man naar buiten is gegaan en daar iemand toetakelde met een baseballknuppel. Ik begrijp niet dat bepaalde mensen uitgaan om ruzie te zoeken.”

Het slachtoffer van dat zinloos geweld is de 17-jarige Ieperling Robbe P., die vlak voor het incident met een vriend een sigaretje stond te roken bij De Vage Belofte.

“Hoe Robbe en zijn maat er bij betrokken geraakten weet ik niet precies”, zegt zijn moeder Peggy D.. “Een man, die Robbe van haar nochpluimen kent, kwam naar Robbe met een baseballbat en sloeg hem ermee op het hoofd.”

Portiers

Omstaanders merkten onmiddellijk de ernst van de situatie op. Terwijl de dader zich uit de voeten maakte, werd Robbe naar het ziekenhuis in Ieper gebracht.

“Daar bleek de toestand veel ernstiger dan eerst gedacht. Zijn verwondingen zagen er al bij al nog niet zo ernstig uit, maar uit onderzoek bleek dat Robbe een hersenbloeding had opgelopen”, aldus zijn moeder.

De jongeman moest uiteindelijk tot zondagmiddag op de afdeling Intensieve Zorgen blijven. “Zijn toestand is nu stabiel”, zegt Peggy D., die opgelucht is dat het opnieuw beter gaat met haar zoon.

Lokale politie Arro Ieper voert een onderzoek. “We zullen de camerabeelden bekijken om de dader op te sporen”, aldus hoofdcommissaris Georges Aeck.

Steve Boussemaere draait al 15 jaar muziek in het danscafé en heeft al veel meegemaakt op de Vis- en Kiekenmarkt. “Zulke incidenten zijn niet goed voor het imago van onze uitgaansbuurt. Op sociale media werd gesuggereerd dat onze zaak portiers moet voorzien, maar wat kunnen die beginnen tegen iemand die in het rond zwaait met een wapen? Ik pleit voor meer politiepatrouilles en hoop dat er met het nieuw stadsbestuur beter overleg gebeurt met de ordediensten.”