Foto door Gus Ruballo via Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto door Gus Ruballo via Unsplash

Viezer dan de toiletbril: vliegtuig is paradijs voor ziektekiemen

Mensen met smetvrees weten het al langer: je moet uitkijken voor dingen die anderen al bepoteld hebben. Geld is berucht, en je wil de lui de kost niet geven die een vreemde toiletbril met blaadjes toiletpapier beleggen. Maar ook nuchtere vorsers doen onderzoek naar de plekken waar bacteriën het liefst vertoeven. En dat blijkt niét de toiletbril, zelfs niet aan boord van een vliegtuig.

5 reacties

  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    't Is trendy , he een weekendje schoppen in Warschau hoort nu, dank zij de influencers, en thuis kuisen met Dettol doekjes totdat ge geen weerstand meer hebt, dat ook.
  • Daniel Corstjens

    6 jaar geleden
    Het ergst zijn de boekjes bij de dokter,iedereen die ziek is pakt ze vast dus overal van afblijven is de boodschap!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Met een goed immuunsysteem is dat allemaal géén probleem
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Nog nooit kakspetters op men tandenborstel gezien. Man man, waar zijn ze toch mee bezig? Autobussen, taxi´s, roltrappen, cafétoog, winkelwagentjes, ...... raak niets meer aan want het kan fataal zijn. :-)
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Om dan van de matrassen in hotels ter zwijgen.
  1. Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”
    PREMIUM

    Expert noemt 5 verrassen­de plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

    Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.
  2. “Als je bij prostaatkanker de symptomen begint te merken, is het meestal veel te laat”: hoe kan je de ziekte toch herkennen?
    PREMIUM

    “Als je bij prostaat­kan­ker de symptomen begint te merken, is het meestal veel te laat”: hoe kan je de ziekte toch herkennen?

    November is ook ‘movember’: de maand waarin mannen hun snor (‘moustache’) laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en mannelijke gezondheid in het algemeen. “De overlevingskansen bij prostaatkanker zijn bijzonder goed, als je het op tijd ontdekt”, weet uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent). Hoe kan je de ziekte (tijdig) herkennen? Wie loopt een verhoogde kans op prostaatkanker? En hoe wordt het behandeld? De dokter legt het uit.