VIDEO: 21-jarige Tobias Lund Andresen pakt tweede sprintzege op rij in Turkije… ploegmakker Fabio Jakobsen finisht als tweede in zijn wiel

De 21-jarige Deens sprinter Tobias Lund Andresen (Team dsm-firmenich PostNL) heeft de vijfde rit gewonnen van de Ronde van Turkije, een etappe van 178 kilometer van Bodrum naar Kusadasi. Het is voor Andresen zijn tweede ritzege op rij. Ploegmakker Fabio Jakobsen finishte als tweede in zijn wiel en gunde zijn jongere lead-out de zege en de bonificatieseconden.

Michael Van Damme

Het was opnieuw een gevaarlijke sprintaankomst met een versmalling en een chicane in de Ronde van Turkije. Even leek het mis te gaan, maar gelukkig bleef iedereen recht.

Tobias Lund Andresen won voor de tweede dag op rij, meteen zijn tweede profzege. Een vreemd gezicht, want in zijn wiel zat ploegmakker Fabio Jakobsen, in principe de kopman voor de sprint, maar Andresen had zoveel snelheid dat Jakobsen bleef zitten en als tweede over de streep bolde, terwijl hij meejuichte met zijn jongere ploegmakker. De Nederlander in de rol van perfecte ploegmakker.

Tobias Lund Andresen verstevigde dankzij de tien bonificatieseconden zijn leidersplaats en heeft nu veertien seconden voorsprong op de Italiaan Giovanni Lonardi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen