Direct naar artikelinhoud

Engels topschutter Wayne Rooney zet punt achter zijn carrière als international

Een beeld dat we niet meer gaan zien: Rooney in het shirt van 'The Three Lions'.Beeld photo_news

Wayne Rooney zal niet meer voor de nationale ploeg van Engeland spelen. Dat deelde de 31-jarige speler van Everton zelf mee. Met 53 goals in 119 caps is Rooney de beste schutter in de geschiedenis van het Engelse voetbal.

"Gareth Southgate (bondscoach) belde me deze week met de melding dat hij mij opnieuw bij de Engelse selectie wilde halen voor de volgende wedstrijden. Dat apprecieer ik erg. Maar na veel en lang nadenken heb ik Gareth gemeld dat ik heb beslist te stoppen met internationaal voetbal", zegt Rooney in een verklaring. "Het is een heel moeilijke beslissing waarover ik veel heb gediscussieerd met mijn familie, mijn trainer bij Everton en mijn naasten."

Rooney verzamelde 119 caps voor Engeland en maakte daarin 53 doelpunten, een record bij de Three Lions. De spits debuteerde begin 2003 in een oefenmatch tegen Australië en droeg het nationale shirt voor het laatst op 11 november 2016 in de WK-kwalificatiematch tegen Schotland. Met Engeland tekende Rooney present op het WK 2006, 2010 en 2014 en het EK 2004, 2012 en 2016.

"Voor Engeland spelen is altijd speciaal geweest voor mij", gaat Rooney verder. "Elke selectie als speler of kapitein was een voorrecht en ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen. Maar nu is het tijd om ermee te stoppen. Manchester United verlaten was lastig maar ik weet dat ik de juiste beslissing nam door naar Everton te komen. Nu wil ik al mijn energie stoppen in het behalen van successen met hen."

‪Dreams can come true and playing for @england has been exactly that. Thanks to everyone involved it's been amazing

26.7k Likes, 555 Comments - Wayne Rooney (@waynerooney) on Instagram: "‪Dreams can come true and playing for @england has been exactly that. Thanks to everyone involved..."

Twitter bericht wordt geladen...