Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Jarner (24) en Michael (37) verdedigen hun brullende ‘patserbakken’: “Die knallen geven karakter”
    PREMIUM
    79

    Jarner (24) en Michael (37) verdedigen hun brullende ‘patserbak­ken’: “Die knallen geven karakter”

    Brussel gaat met een speciale geluidsflitspaal de strijd aan met ‘patserbakken’ met luide motoren. Maar wat bezielt liefhebbers van ronkende wagens eigenlijk? Kicken ze op boze blikken of op het gebrul van hun motor? We vroegen het aan ‘uitlaatjunkies’ Michael (37) en Jarner (24). De ene pronkt met zijn nagelnieuwe Opel Astra L Sports Tourer, de andere is gek op zijn Nissan 200SX. “Wil ik opvallen in het verkeer? Misschien een klein beetje. Maar iemand die Gucci, Louis Vuitton of Prada draagt, wil toch ook gezien worden?”
  2. Oekraïense verpleegster (25) schreef afscheidsbrief jaar op voorhand: “Jullie moeten mij niet missen, daarvoor is het leven te kort”
    PREMIUM

    Oekraïense verpleeg­ster (25) schreef afscheids­brief jaar op voorhand: “Jullie moeten mij niet missen, daarvoor is het leven te kort”

    In april van vorig jaar schreef Iryna een brief aan haar broer. Een afscheidsbrief. De jonge Oekraïense vrouw zat als verpleegster aan het front en wist dat het op elk moment gedaan kon zijn. “Het spijt me niet dat ik kan sterven”, schreef ze. “Want ik leid het leven dat ik wou.” Dat weten we doordat haar broer de brief heeft moeten openen. Iryna werd net geen 26 jaar. Haar leven was lang genoeg om een medaille te krijgen van president Zelensky en op de cover van de plaatselijke ‘Elle’ te staan. Maar niet om haar grootste droom in vervulling te brengen.