N-VA Sint-Niklaas gaat voor een mix van zowel ervaren bestuurders als van jonge, vrouwelijke nieuwkomers.© TV Oost

Lokale N-VA-afdeling trekt met vertrouwde en nieuwe gezichten naar verkiezingen: “We willen positieve flow de komende jaren verzilveren”

Sint-Niklaas -

N-VA Sint-Niklaas van burgemeester Lieven Dehandschutter heeft de eerste acht namen bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naast de burgemeester en de vier huidige schepenen is er ook plaats voor jonge, vrouwelijke nieuwkomers.

Yannick Joos

“We trekken zowel de kaart van de ervaring als die van de vernieuwing”, steekt burgemeester en lijsttrekker Lieven Dehandschutter van wal. “Zelf ben ik nu 36 jaar actief in de Sint-Niklase politiek en ook schepenen Peter Buysrogge en Carl Hanssens, die plaatsen twee en vier voor hun rekening nemen, hebben nu bijna twee legislaturen achter de rug. Schepenen Maxime Callaert en Filip Baeyens vinden we terug op plaatsen zes en zeven.”  

LEES OOK. Burgemeester Lieven Dehandschutter trekt opnieuw N-VA-lijst bij verkiezingen in 2024: “Opgetogen dat partij mij met eenparigheid steunt”

De overige drie plaatsen worden ingevuld door jonge, vrouwelijke krachten. Tchantra Van De Walle is de huidige fractievoorzitter van de partij en wordt straks de kopvrouw op plaats twee. Met Melina De Pelsmaeker uit Belsele op plaats vijf en Stefanie Van Stappen uit Nieuwkerken op plaats acht zijn er ook nieuwe gezichten. “We willen me aan het roer staan om het huidige sterke beleid door te trekken”, vertellen de twee nieuwkomers. (Lees verder onder de foto)

Met Melina De Pelsmaeker uit Belsele en Stefanie Van Stappen zijn er ook nieuwe gezichten bij N-VA Sint-Niklaas.© yjs

“We willen opnieuw een positief verhaal brengen en hebben de afgelopen jaren heel wat projecten in gang gestoken die we de komende jaren verder willen realiseren”, zeggen Dehandschutter en Buysrogge. “Denk maar aan de start van de heraanleg van de Grote Markt, de bouw van het nieuwe zwembad in het Sportkringpark of de winkelwandellus. We blikken positief terug op de voorbije jaren en hebben onze doelstellingen, op de bouw van de nieuwe bib na, kunnen waarmaken mét een belastingverlaging.”

Sincast

De lokale afdeling lanceert tegelijk ook een podcast. “In Sincast leren de inwoners de mensen achter onze kandidaten beter kennen”, klinkt het. “De eerste vijf afleveringen werden intussen ingeblikt en zijn vanaf dinsdag 14 mei te beluisteren via YouTube en Spotify.”

N-VA Sint-Niklaas trekt onder meer met deze acht kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen.© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER