Zeven doden bij bloedbad nabij Ecuadoraanse stad Guayaquil

Themabeeld

Bij een bloedbad nabij de Ecuadoraanse stad Guayaquil, in het zuidwesten van het land, zijn zeven doden, onder wie twee minderjarigen, gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De regio is het epicentrum van de criminaliteit in het land.

Bron: BELGA

De zeven lichamen met kogelwonden werden aangetroffen in Nobol, op een veertigtal kilometer van Guayaquil. De slachtoffers zijn allemaal mannen. Twee van hen hadden een strafblad.

Het bloedbad is een wraakactie, schrijft de lokale pers op basis van politiebronnen. Het deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het kostte de ordediensten verschillende uren om alle lichamen te lokaliseren. 

LEES OOK. “Europa en Zuid-Amerika moeten nog beter samenwerken in strijd tegen drugshandel”: De Wever en collega-havenburgemeesters trekken aan alarmbel

Het Zuid-Amerikaanse land krijgt alsmaar vaker te maken met moorden. In 2018 waren er per 100.000 inwoners 6 moorden, vorig jaar waren dat er 43. Dat heeft alles te maken met het toenemende belang van het land in de trafiek van drugs, uit buurlanden Colombia en Peru, naar de Verenigde Staten en Europa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen