“Man die zichzelf in brand stak voor gerechtsgebouw waar Donald Trump terechtstaat, is overleden”

De 37-jarige man die vrijdag zichzelf in brand stak voor de New Yorkse rechtbank waar oud-president Donald Trump terechtstaat, is overleden. Dat melden Amerikaanse media zaterdag.

mtm
Bron: BELGA

Tijdens een politiek protest buiten aan het gerechtsgebouw, waar Donald Trump persoonlijk aanwezig was, liep de man rond 13.35 uur lokale tijd een parkje tegenover het gebouw in om vervolgens pamfletten uit zijn rugzak te halen en die in de lucht te gooien. Daarna overgoot hij zichzelf met een brandversneller en stak hij zichzelf in brand. Toegesnelde hulpverleners konden het vuur snel blussen, waarna de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden, melden de New York Post en The New York Times.

De politie bevestigde dat de man in kwestie Maxwell Azzarello was, een in 1987 geboren man afkomstig uit Florida. Voor de feiten plaatste hij nog een gedetailleerde verklaring online, waarin hij het “een extreme protestdaad” noemde. Het zou zijn doel geweest zijn om “de aandacht te vestigen op een urgente en belangrijke ontdekking”, aldus Amerikaanse media. Volgens de man werd de Amerikaanse bevolking het slachtoffer van “een totalitaire zwendel” en stond “onze eigen regering op het punt ons te treffen met een apocalyptische, fascistische staatsgreep”.

Volgens vrienden was Azzarello een goedbedoelende man die in een web van samenzweringstheorieën verstrikt was geraakt. Zijn daad zou dus losstaan van het proces zelf, waar Trump terechtstaat voor het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels tijdens zijn presidentscampagne in 2016.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer