Voormalig voetbaltopper David Beckham klaagt Hollywood-acteur Mark Wahlberg aan

Ooit waren ze vrienden, binnenkort kruisen ze de degens met elkaar in de rechtbank. Voormalig Engels voetbaltopper David Beckham (48) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Amerikaans acteur Mark Wahlberg (52) omwille van misgelopen miljoenen.

mtm

Alles draait rond F45, het fitnessmerk waarvan Mark Wahlberg een van de bestuursleden is. Toen David Beckham enkele jaren geleden naar Los Angeles verhuisde en vrienden werd met de ‘Transformers’-acteur, stemde hij ermee in om de wereldwijde ambassadeur van F45 te worden.

Aanvankelijk leek dat goed te verlopen, maar Beckham beweert nu dat de aandelen die hem in ruil voor zijn bijdrage beloofd waren, werden ingehouden totdat de aandelenkoersen van F45 gekelderd waren. De voormalige voetbaltopper en huidig eigenaar van Inter Miami beweert zo 8,5 miljoen pond (ruim 9,8 miljoen euro) te hebben mislopen en eist die nu via juridische weg terug. Naast (de firma van) Mark Wahlberg klaagt Beckham daarvoor ook de oprichters van de fitnessgroep aan.

Wahlberg en zijn medebeklaagden beweren dat de beschuldigingen van “frauduleus gedrag” ongegrond zijn en hebben een rechter gevraagd om de zaak af te wijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer