Directeur KRC Genk schenkt truitje Kevin De Bruyne aan vzw van overleden Bas

Directeur Organisatie van KRC Genk Erik Gerits heeft zonet zijn goed hart laten zien op Facebook. De Limburgs gedeputeerde van Economie maakte bekend dat hij een speciale donatie heeft gedaan aan de vzw van de Genkse Bas, namelijk het truitje van Kevin De Bruyne.

lmas

“Manchester United en Manchester City hebben afgelopen zondag hun 175ste derby gespeeld”, schrijft Gerits. “Na de wedstrijd heb ik één van de beste voetballers ter wereld en tevens ex-speler van KRC Genk kort mogen ontmoeten. Hij heeft mij uit vriendschap zijn truitje van de tweede helft gegeven.”

De directeur houdt het cadeau niet voor zichzelf, maar wil het graag schenken aan de vzw ‘Bas: een stoere strijder’. “Vermits Bas voor mij ook een echte ‘Genkie’ blijft heb ik contact opgenomen met Ann Baptist en wil ik graag dit truitje van Kevin De Bruyne schenken aan de vzw. Een initiatief dat me nauw aan het hart ligt.”

Veiling

Ann plaatste zelf een foto van het truitje op Facebook om haar dank uit te drukken. “Super mooi gebaar. Dankjewel, Erik! In de lente van volgend jaar wordt dit truitje geveild op een van de activiteiten van onze vzw! We zullen het intussen niet wassen...”

Het elfjarige jongetje uit Genk werd bekend door met veel moed over zijn nakende harttransplantatie te vertellen in het VTM-programma ‘Cathérine’. In maart 2016 ging het echter mis toen Bas eindelijk een donorhart kreeg. Zijn lichaam stootte het namelijk tijdens de operatie af. Mama Ann startte na de dood van haar zoontje eenvzw op om mensen te informeren over orgaandonatie en -transplantatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer