De stad en AWV voeren vanaf volgende week werken uit op het kruispunt van de vesten met de Sint-Katelijnestraat.© Leen Van de Sande

Stad en AWV passen kruispunt van vesten met Sint-Katelijnestraat aan: “Situatie wordt duidelijker”

Mechelen -

De stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaan aanpassingen doorvoeren aan het kruispunt van de vesten met de Sint-Katelijnestraat. De afslagstrook wordt verlengd, er komen nieuwe verkeerslichten en een vernieuwd fiets- en voetpad.

Stijn Van de Sande

Na een evaluatie van de verkeerssituatie aan de Sint-Katelijnestraat, besliste de stad om een aantal aanpassingen door te voeren. “De middenberm op de Tinellaan wordt deels weggenomen en geasfalteerd tussen de Katelijnestraat en Kazerne Dossin. Zo creëren we ruimte voor een langere afslagstrook voor het verkeer dat van de Zwartzustersvest komt. Het verhoogt de capaciteit om de stad in te rijden”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Voor Mechelen).

“Er komen ook nieuwe verkeerslichten, één op ooghoogte en één over de volledige rijbaan”, zegt Princen. “Om hiervoor ruimte te maken, verplaatsen we het fietspad meer naar het voetpad. Tot slot herstellen we het slechte voetpad aan de bocht van de Tinellaan naar de Maurits Sabbestraat. Die ingrepen moeten het kruispunt comfortabeler en duidelijker maken en de doorstroming van het verkeer verbeteren.”

Een deel van de middenberm op de vesten wordt weggenomen voor een langere afslagstrook.© Leen Van de Sande

Vermijd de omgeving

In een eerste fase van 22 tot en met 28 april blijft de doorgang gegarandeerd en is de hinder beperkt. Dat is anders tijdens de dagen nadien. Op 29 en 30 april wordt de Katelijnestraat afgesloten voor alle verkeer. Je vermijd dan best de omgeving. Op die dagen wordt er geasfalteerd op de Guido Gezellelaan ter hoogte van de Sint-Katelijnestraat en op de verlengde afslagstrook op de Tinellaan. ’s Nachts wordt ook een deel van de Guido Gezellelaan afgesloten. Er is dan een omleiding.

Verkeer dat stadinwaarts wil rijden op de momenten dat de Sint-Katelijnestraat is afgesloten, wordt omgeleid via de Frederik de Merodestraat. De autoluwe zone in de straat wordt er uitgezet tijdens de omleiding. Op 3 en 4 mei wordt de afslag van de vesten naar de Maurits Sabbestraat afgesloten. Dat is nodig om het slechte voetpad aan de bocht van de Tinellaan naar de Maurits Sabbestraat te herstellen.

De timing van de werken en alle verkeersmaatregelen kan je terugvinden op de website van De Nieuwe Vesten. www.denieuwevesten.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen