Het Herba-team.© RR

Familiebedrijf Herba Mol bestaat 40 jaar: “De vraag naar natuurlijke producten is de laatste jaren sterk gestegen”

Mol/Geel -

Natuurwinkel Herba in Mol viert op 19 en 20 april haar 40-jarig bestaan. Door de toenemende vraag naar natuurlijke producten, opende het familiebedrijf ook al een vestiging in Geel en Beringen. Om hun verjaardag te vieren, nodigt de familie iedereen uit tijdens de opendeurdagen. “We geven onze klanten advies en spelen in op de evolutie van de markt.”

Stef Geeraerts

40 jaar geleden openden Gilberte en Frank de allereerste Herba-winkel in Mol. Samen met hun kinderen Gregory, Kirsten, schoondochter Gerlinde, en Ria en Micheline als personeelsleden, vormen ze een hecht team. Intussen beschikt de natuurwinkel ook over vestigingen in Geel en Beringen.

“Mensen denken de dag van vandaag beter na over hun voeding en de manier waarop ze leven”, zegt Gilberte. “We bieden gezonde, biologische producten aan zonder kleurstoffen of andere toevoegingen. Door de toename van ziektes en allergieën is de vraag naar kruiden of glutenvrije producten gestegen. Tegenwoordig zitten er meer suikers en andere toevoegen in onze voeding, wat een mogelijk een effect kan hebben op de gezondheid.

Begonnen als supermarkt

Volgens Frank worden de oorzaken van voeding op onze gezondheid vandaag de dag beter onderzocht. “We zijn veertig jaar geleden begonnen met een SPAR-winkel waar we over amper twee rekken natuurvoeding beschikten, maar al snel hebben we beslist om ons te specialiseren in natuurvoeding.”

Toch is de concurrentie met de supermarkten niet te onderschatten. “Vroeger waren we de enige, maar tegenwoordig is de markt sterk geëvolueerd. Door de toenemende vraag is het aanbod in de supermarkten ook uitgebreid, waardoor de koek verdeeld moet worden.”

Persoonlijke service

Het familiebedrijf onderscheidt zich vooral met persoonlijke service. “We geven onze klanten individueel advies wanneer ze bijvoorbeeld starten met glutenvrije of vegetarische voeding. Daarnaast spelen we in op de nieuwigheden die op de markt komen”, zegt Gilberte.

De kennis over gezonde voeding kreeg de familie al van thuis uit mee. “We zijn allemaal opgevoed met de nodige aandacht rond natuurvoeding, waarna we ons verder gespecialiseerd hebben in wat er leeft in onze sector. We beschikken ook over verschillende kruiden die bijdragen aan een goede gezondheid, maar we geven geen medisch advies.”

Vooroordelen

Toch bestaan er nog vaak vooroordelen over bioproducten. “Je hebt zowel voor- als tegenstanders“, zegt Frank. “Mensen moeten vooral voor zichzelf uitmaken of ze overtuigd zijn van de producten, maar tegenwoordig zien we ook bij jongeren de interesse groeien.”

Om hun cliënteel te bedanken, organiseert de familie dit weekend een opendeurdag waar klanten kennis kunnen maken met de nieuwste producten en aanbiedingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners