Direct naar artikelinhoud
Update

Leopold II-tunnel in Brussel in beide richtingen weer open

ArchiefbeeldBeeld photo_news

De Leopold II-tunnel is sinds 12.30 uur in beide richtingen weer open voor het verkeer. Na de vastgestelde rookontwikkeling in de tunnel, heeft de brandweer geen brandhaard kunnen vaststellen en werd het licht op groen gezet voor de openstelling, bevestigt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De belangrijke verkeersader in Brussel kon vanochtend door een technisch probleem niet zoals voorzien opnieuw openen na nachtelijke onderhoudswerken. Er was een probleem met de ventilatie. De sluiting van de tunnel leidde tot verkeerschaos, ook bij het openbaar vervoer. 

Kort voor 12 uur kwam de melding dat de tunnel opnieuw werd opengesteld. Maar vrijwel meteen daarna ging de tunnel weer dicht wegens een vermoeden van brand. "Er was rookontwikkeling, maar de brandweer heeft geen brandhaard kunnen vaststellen." De tunnel werd om 12.30 uur in beide richtingen opnieuw geopend. "Hopelijk is de openstelling nu voorgoed", aldus Paemen nog.

De grootste drukte is gezien het middaguur achter de rug. "Mogelijk zijn er nog gevolgfiles, tegen de avondspits zou alles normaal moeten verlopen", luidt het nog.

Mogelijk zijn er nog gevolgfiles, tegen de avondspits zou alles normaal moeten verlopen
Inge Paemen