© AFP

Eén dode en achttien gewonden bij explosie in Oostenrijkse gasterminal

In de gasterminal van Baumgarten, in het oosten van Oostenrijk, vlakbij de grens met Slovakije, heeft zich dinsdagmorgen een ontploffing voorgedaan. Na de explosie ontstond een brand. Op beelden zijn hoge vlammen te zien. Volgens het Rode Kruis is er één dodelijk slachtoffer. Er raakten ook 18 mensen gewond, van wie één zwaargewond.

Eerder spraken Oostenrijkse media van tot 60 gewonden, maar de politie bevestigde dat aantal niet. Uitbater Gasconnect maakte gewag van vier gewonden en één vermiste.

© AP

Op de site zouden ongeveer 50 mensen aan het werk zijn geweest. Daarbuiten raakte niemand gewond. Op de site werden verschillende gebouwen en voertuigen vernield.

Volgens de politie had de ontploffing een technische oorzaak. De brand is intussen onder controle. De rookwolk van de enorme gasfakkel was tot in Wenen, 30 kilometer verder gelegen, te zien.

De gasterminal van Baumgarten is het voornaamste distributiecentrum voor gas dat vanuit Rusland en Noorwegen in Oostenrijk aankomt. Met een jaarlijkse capaciteit van 40 miljard kubieke meter gaat het om een van de belangrijkste gashubs van Centraal-Europa. De terminal is een centrale draaischijf voor de verdeling van aardgas in Europa.

© AP

© AFP

© EPA-EFE

© AFP

© AFP

© AP

© REUTERS

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER