Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Mixed Kebab.Beeld rv

Een bloedstollende CIA-operatie tegen een Mexicaanse drugsbaron, een aangrijpend drama over een Brussels tienermeisje, of toch maar wat Britse komedie met een vleugje Monthy Python? Er is weer heel wat te zien op de kijkbuis deze avond. Niet uw meug? Hier vindt u het volledige overzicht. 

Sicario

Benicio Del Toro poseert voor een selfie met een fan tijdens de première van 'Sicario' tijdens het San Sebastian International Film Festival in Spanje.Beeld getty

Bloedstollend actiedrama van de meesterlijke Denis Villeneuve – bekend van onder meer Arrival en Blade Runner 2049 – over een geheime CIA-operatie tegen een Mexicaanse drugsbaron. De soundtrack van de onlangs overleden Jóhann Jóhannsson houdt je op het puntje van je stoel.

De idealistische FBI-agente Kate Macer wordt gerekruteerd voor een geheime CIA-operatie. Het doel is om een Mexicaanse drugsbaron uit te schakelen. Samen met enkele huurlingen en de mysterieuze consultant Alejandro trekt ze de Mexicaanse grens over, waar ze een gevaarlijke wereld binnentreden.

Om 20.35 uur op Q2

Noces

Noces
Beeld RV

Aangrijpend drama over een Brussels tienermeisje dat de traditionele opvattingen van haar Pakistaanse familie in vraag begint te stellen.

Zahira gaat naar school, heeft leuke vrienden en geniet zo nu en dan van het Brusselse nachtleven. De relatie met haar familie komt echter onder druk te staan wanneer ze volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Niet alleen haar ouders, maar ook haar broer en zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie.

Om 23 uur op NPO 2

A Fish Called Wanda

John Cleese.Beeld ANP Kippa

Britse comedyklassieker met een letterlijk en figuurlijk vleugje Monty Python.

De Amerikaanse diamantliefhebber Wanda en haar vriend Otto zijn in Engeland om samen met George en Ken een diamantroof voor te bereiden. Wanda en Otto willen de buit echter voor zichzelf houden, en informeren de politie over George. Wat ze niet weten is dat hij de diamanten al op een geheime plek verborgen heeft.

In deze Britse komedie zijn twee leden van het 'Monty Python'-collectief te zien: Michael Palin en John Cleese. Deze laatste schreef ook mee aan het scenario. De hoofdrolspeler is Kevin Kline, waarmee de 'Monty Python'-leden maar al te graag samenwerkten. Ze hebben blijkbaar oog voor talent, want Kline werd voor zijn acteerprestatie beloond met een Oscar voor beste bijrol.

Om 23.20 uur op VTM

Mixed Kebab

Net als in 'Kassablanka' uit 2002 kiest cineast Guy Lee Thys in 'Mixed Kebab' voor een interraciale liefde als uitgangspunt. Deze keer doet hij er echter nog een schepje bovenop en laat hij een Antwerpse Turk verliefd worden op een jonge Vlaamse kerel.

De 27-jarige Ibrahim Aydin, een Antwerpse Turk, verbergt zijn homoseksualiteit uit schrik voor zijn conservatieve familie. Op een dag leert hij de 19-jarige Kevin kennen. Wanneer Furkan, Ibrahims kleine broertje, ontdekt dat Bram een geheim dubbelleven leidt, confronteert hij hun vader hiermee.

Om 00.00 uur op Één