© ATV

Sinksenfoor krijgt week extra, maar biedt geen nieuwe attracties, wél nieuwe eetkramen

Borgerhout/Antwerpen -

In het Antwerpse stadhuis is dinsdagnamiddag het programma van de Sinksenfoor voorgesteld. Van zaterdag 18 mei tot en met zondag 30 juni strijkt de grootste kermis van het land voor de achtste keer neer op Spoor Oost. Ontdek hier alles wat je moet weten.

Laurens Van Aert

Smoutebollen eten, attracties onveilig maken en keihard genieten. Dat is in een notendop wat kermisfanaten de komende zes weken zullen uitspoken op Spoor Oost. De forains blijven dit jaar een week langer staan in Borgerhout. Op die manier sluit de Sinksenfoor beter aan op de Brusselse Zuidfoor, die uitzonderlijk later start.

LEES OOK. Goed nieuws voor fans van Sinksenfoor: kermis blijft week langer staan

De meer dan 150 attracties en eetkramen die van de foor een jaarlijks succes maken, zijn opnieuw van de partij. Enkele attracties werden vernieuwd of kregen een make-over, waardoor de Sinksenfoor een nieuwe look & feel krijgt. Het eetaanbod wordt versterkt met enkele nieuwe kramen met onder meer Japanse specialiteiten en churro’s.

Er staan opnieuw meer dan 150 attracties en kramen op Spoor Oost.© Joris Herregods

Naar goede gewoonte prijken er dit jaar opnieuw enkele bijzondere dagen in de agenda. Dinsdagmiddag 4 juni staat volledig in het teken van Antwerpenaren met een beperking. Iedere woensdag is het kindernamiddag, en tijdens de Big Bang, de allerlaatste zondag, trakteren de forains bezoekers op serieuze kortingen.

De Sinksenfoor zou de Sinksenfoor niet zijn zonder peter. De foorkramers kozen dit jaar voor Viktor Verhulst. Hij neemt de fakkel over van Tom Waes.

Drie ingangen

Op weekdagen, behalve op woensdagen, openen de foorkramers hun attracties vanaf 16 uur. Op woensdagen en in het weekend start de kermis al om 14 uur. Op vrijdagen is iedereen welkom tot 1 uur ’s nachts, op zaterdagen zelfs tot 2 uur. Op alle andere dagen ligt het einde op middernacht, met uitzondering van pinksterzondag 19 mei. Dan is de foor geopend tot 1 uur.

Iedere woensdagmiddag staat volledig in het teken van kinderen.© Joris Herregods

De Sinksenfoor staat op de site Spoor Oost in Borgerhout en kent drie grote ingangen: de hoofdingang situeert zich op de hoek van de Schijnpoortweg en de Noordersingel. Aan ingang Oost, op de Noordersingel, bevinden zich de taxistandplaats, de betaalparking en de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Ingang Zuid ligt aan de Buurtspoorweglei en heeft een ruime fietsenstalling.

LEES OOK. Sinksenfoor klokt af op 900.000 bezoekers, foorkramers tevreden: “Dit behoort tot de cultuur van ’t Stad”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sinksenfoor