Bij de schietpartij waren 8 agenten betrokken.
Foto: AP

Vier agenten doodgeschoten in Amerikaanse stad Charlotte, 4 anderen raken gewond

In de Amerikaanse stad Charlotte (North Carolina) zijn 8 agenten beschoten. 4 agenten overleefden het niet. De agenten werden vanuit een woning onder vuur genomen, waar ze een arrestatiebevel moesten afgeven omdat de bewoners verdacht werden van illegaal wapenbezit.  

In totaal werden 8 agenten onder vuur genomen. Ze werden beschoten toen ze een arrestatiebevel moesten afgeven. Dat was voor een man die al eens veroordeeld was voor illegaal vuurwapenbezit, zei politiechef Johnny Jennings tijdens een persconferentie. 

Toen de agenten zijn woning naderden, opende de man het vuur vanuit zijn voortuin, waarop de agenten op hem schoten en hem doodden. Vanuit het huis begon daarna een tweede schutter te vuren op de agenten. In het huis werd na de schietpartij een krachtig wapen teruggevonden. 

Uiteindelijk werden 2 mensen opgepakt. Het zou gaan om een 17-jarige en een vrouw van wie de leeftijd onbekend is. Zij worden verhoord, maar het is nog niet duidelijk of ze iets met de schietpartij te maken hebben. 

"Vandaag hebben we enkele helden verloren"

4 agenten overleefden de schietpartij niet. De 4 anderen raakten gewond, 1 van hen bevindt zich nog in kritieke toestand. Politiechef Jennings noemt de schietpartij "de meest tragische" uit zijn 32-jarige carrière. 

Bekijk: De schietpartij werd gefilmd vanuit een helikopter

Videospeler inladen...

"Vandaag hebben we enkele helden verloren, die gewoon aan het werk waren om de veiligheid van onze gemeenschap te verzekeren", zei Jennings. "Als we dit uniform aantrekken, hebben we geen garantie dat we naar huis terugkeren."

Het Witte Huis liet gisteravond weten dat president Biden is ingelicht over het incident. Hij stuurde een boodschap van medeleven aan de getroffen gemeenschap.

Meest gelezen