© JAA

Dansteam Annuntia verrast shoppers

54 leerlingen van het dansteam van het Annuntia-Instituut verrasten gisteren de bezoekers van het Wijnegem Shopping Center tot vier keer toe met een indrukwekkende flashmob.

jaa

Het dansteam van het Annuntia-Instituut traint wekelijks op vrijwillige basis tijdens de middagpauze op school. Het gaat om 51 meisjes en drie jongens, in leeftijd variërend van 12 tot en met 17 jaar. De oudere leerlingen krijgen specifieke taken en verantwoordelijkheden binnen kleinere groepen. De leiding is in handen van Ann Spetebroodt, een leerkracht Nederlands, Engels en geschiedenis met een stevige dansmicrobe.

“We variëren erg qua stijl, maar voor deze gelegenheid had ik een speciale hiphopmix gemaakt”, vertelt Spetebroodt. “Daar hebben we de voorbije weken met z’n allen goed op geoefend in onze sportzaal, maar het is altijd afwachten hoe dat voor een groot publiek gaat en in een andere omgeving. Maar onze vier opvoeringen verliepen fantastisch en de reacties van de omstaanders waren navenant.”

Hoewel sommige leerlingen ook buiten de school een dansopleiding volgen, is dat voor de coach zeker niet noodzakelijk. “Het plezier van het samen dansen staat centraal”, aldus Spetebroodt, die op vraag van enkele afscheidnemende zesdejaars zelf ook enkele nummers mee danste.