© Jos Dejongh

40 extra appartementen in IJzerlaan op komst

Over drie jaar zal in Antwerpen in de IJzerlijn residentie ‘De Kempenaar’ verrijzen, een groot gebouw goed voor veertig appartementen. De vroegere garage Lauwers gaat er tegen de vlakte.

cm

Op de hoek van de Bredastraat met de Ijzerlaan, tegenover het bekende vleesrestaurant De Bonten Os, starten binnenkort heel wat werken. Een vroegere Lada-garage gaat er tegen de vlakte. In de plaats komt een residentie van veertig appartementen.

Het project gaat uit van het Kalmthoutse bouwbedrijf Jos Dejongh, met een ontwerp van het Stabroeks bureau Mertens-Architecten.

Vanaf 150.000 euro

“Er is al wat vraag. Het gaat ook om een buurt in opmars, vlak bij Park Spoor Noord. Wat betreft de bouw zelf: het gaat om appartementen van 55 tot pakweg 170 vierkante meter, met fietsenstallingen, bergingen en garages. Op de begane grond komt er een commerciële ruimte van zo’n 200 vierkante meter”, zegt zaakvoerder Jos Dejongh.

De prijzen variëren van zo’n 150.000 euro voor een kleine flat, tot 600.000 euro voor de grootste duplex. Die prijzen zijn evenwel nog zonder btw en kosten voor de aankoop zelf.

‘De Kempenaar’

“De naam ‘De Kempenaar’ komt van een smal binnenschip dat destijds speciaal was gemaakt voor het water in de buurt, dat hier opnieuw is opengelegd en de buurt een aangename sfeer geeft”, aldus Dejongh nog.

De nieuwbouw komt op de plaats waar garage Lauwers vroeger was. Sinds een zestal jaar, zo zegt de zaakvoerder, staat het gebouw leeg.

Het openbaar onderzoek is intussen afgerond en de bouwvergunning is binnen. “We willen dit jaar nog afbreken, dan gebeuren er nog sonderingen voor de stabiliteitsstudie, daarna gaan we naar de definitieve plannen”, klinkt het.