© Photo News

Diego Maradona en vijf andere wereldkampioenen assisteren bij WK-loting

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft bekendgemaakt welke legendes presentatoren Gary Lineker en de Russische sportjournaliste Maria Komandnaya zullen assisteren tijdens de WK-loting op 1 december in het Kremlin in Moskou.

Lineker en Komandnaya krijgen zes voormalige wereldkampioenen naast zich, met de Engelsman Gordon Banks (1966), de Argentijn Diego Maradona (1986), de Fransman Laurent Blanc (1998), de Braziliaan Cafu (2002), de Italiaan Fabio Cannavaro (2006) en de Spanjaard Carles Puyol (2010). De laatste twee assistenten zijn de Uruguayaan Diego Forlan, speler van het toernooi in 2010, en de 91-jarige Rus Nikita Simonyan, die deelnam aan de Wereldbeker in 1958. WK-topschutter aller tijden, de Duitser Miroslav Klose, zal de Wereldbekertrofee op het podium brengen.

Centraal staat echter de loting, waarbij het ook voor België uitkijken wordt uit welke hoeken van de wereld de WK-tegenstanders zullen komen. Net als voor het WK in Brazilië in 2014 en het EK in Frankrijk in 2016 is ons land reekshoofd en komt zo uit in pot 1. Naast de Duivels zitten ook titelverdediger Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen, Frankrijk en gastland Rusland in de eerste bokaal.

Het WK gaat door van 14 juni tot 15 juli 2018.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer