Een thriller voor de eeuwigheid: Maaseik is weer volleybalkampioen na straffe comeback tegen Roeselare

© vdb

Niet Roeselare, maar Maaseik is kampioen in het volleybal. In de allesbeslissende 5e wedstrijd in de finale leken de West-Vlamingen nochtans op weg naar de zege. Roeselare sleepte de eerste twee sets in de wacht met 25-22 en 25-23, Maaseik wankelde. Maar de Limburgers krabbelden recht en trokken de volgende twee sets naar zich toe: 16-25 en 19-25. Een vijfde set moest dus de beslissing brengen. Daarin ging Maaseik aanvankelijk door op zijn elan, maar ditmaal was het aan Roeselare om terug te vechten. Bij 11-11 plaatste Maaseik een nieuwe versnelling die volstond voor de landstitel. Met 13-15 kroonde Maaseik zich voor de 16e keer tot landskampioen.

rahe, belga

Opvallen: het is de eerste keer dat de thuisploeg in de finalematchen geen enkele keer won. Uittredend kampioen Maaseik liet woensdagavond de kans liggen om de titel te pakken door in eigen huis met 2-3 te verliezen van de West-Vlaamse rivaal. Maaseik was op 27 april uitstekend begonnen aan de best-of-five met 2-3 winst in Roeselare. De West-Vlamingen trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen. Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers op Schiervelde opnieuw een maat te groot voor Roeselare (0-3).

De jongste kwarteeuw verdeelden Maaseik en Roeselare de titels. Dat het kampioenschap niet door één van beide clubs gewonnen werd, is geleden van 1994. Toen werd Zellik kampioen. Maaseik verzamelde sinds 1991 vijftien titels, Roeselare sinds 1989 elf. Vorig seizoen maakte Maaseik een einde aan een reeks van vijf titels op rij voor de West-Vlamingen.

© BELGA

© BELGA

De finale werd overschaduwd door de soap rond medische joker Tomas Rousseaux. Roeselare wilde de Red Dragon als vervanger voor de geblesseerde Ruben Van Hirtum opstellen, maar dat botste op een njet van de Belgische federatie. Daarop trok Roeselare naar de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk. De kortgedingrechter besliste dat Rousseaux zaterdag dan toch mocht aantreden voor Roeselare, maar uiteindelijk zetten de West-Vlamingen Rousseaux niet op het wedstrijdblad omdat de bond hem geen licentie verleende. Mogelijk krijgt deze zaak nog een (juridisch) staartje.

© vdb

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen