Thierry Serrien, Mina Koukas, Stefan De Maeyer en Nicole Van Praet.© rr

Vier plaatsen voor Klein-Brabant en Vaartland op federale en Vlaamse lijst Groen

Willebroek/Bornem -

In maart kondigden Bornemnaars Nicole Van Praet en Stefan De Maeyer aan dat ze voor Groen op de federale en Vlaamse lijst staan. Zij worden vervoegd door Willebroekse schepenen Thierry Serrien en Mina Koukas.

Met Nicole Van Praet en Stefan De Maeyer uit Bornem en Mina Koukas en Thierry Serrien uit Willebroek heeft Groen vier plaatsen voor kandidaten uit de regio Klein-Brabant-Vaartland bij de verkiezingen van 6 juni.

“Gelijke kansen voor iedereen is een belangrijk vertrekpunt voor wederzijdse betrokkenheid”, geeft federaal kandidaat en Willebroeks schepen Mina Koukas mee. Zij zal zich verkiesbaar stellen op plaats 12. In dezelfde gemeente is Thierry Serrien onder meer schepen van Klimaat en Mobiliteit. Hij is kandidaat voor Vlaanderen, welke plaats is nog niet bekend. “Meer middelen inzetten voor menselijke en duurzame mobiliteit is al werken aan het klimaat.”

Klimaatneutraal

Nicole Van Praet is voormalig schepen uit Bornem en gaat ook voor het federale parlement. Ze neemt plaats 19 in. “We brengen beleidservaring en gezonde ambitie aan de tafel.” Stefan De Maeyer uit Bornem is kandidaat voor Vlaanderen en staat op plaats 18 voor Groen. “Als we iedereen willen meenemen dan moeten onderwijs en zorg ook voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners