“Liefste lijf, je was op enkele maanden zestig kilo lichter, maar mijn hoofd moest nog wennen aan deze verandering"

Elke week noteert schrijfster-blogster Yasmine Schillebeeckx de brief van een vrouw aan haar lijf. Deze week is het aan humanresourcesverantwoordelijke Ayke (25).

Yasmine Schillebeeckx

Liefste lijf,

Grote veranderingen gaan nooit vanzelf. Toen ik enkele jaren geleden koos voor een gastric bypass, leek het op een gegeven moment wel of mijn lichaam ruime voorsprong had op mijn hoofd.

Na enkele maanden was mijn lichaam 60 kilo lichter, maar mijn hoofd moest nog wennen aan deze verandering. Plots paste ik weer in de broeken en hemdjes die je in de winkel vindt. Ik kon eindelijk weer kledij dragen omdat ik ze mooi vond. Maar het lichaam dat ik in de spiegel zag, kwam niet langer overeen met het beeld dat ik van mezelf had. In mijn hoofd was ik nog steeds dezelfde als voor de operatie.

Dus besloot ik mezelf uit te dagen. Ik ging de deur uit met korte shortjes, een blote buik en andere outfits waarmee ik me voor de operatie nooit op straat had durven vertonen. Ik wilde koste wat het kost mijn nieuwe lichaam normaliseren. Jou, mijn liefste lijf, aanvaarden en tonen aan de wereld werd mijn nieuwe uitdaging. Want mezelf accepteren en liefhebben, dat had ik al lang niet meer gedaan.

Maar die mentale klik is er gekomen. Eindelijk zag ik waar ik zo lang aan gewerkt had. Ik leerde te eten om te leven, niet om af te vallen. Ik begon te luisteren naar wat jij, liefste lijf, mij vertelde. Had je honger? Was je vol? Had je iets nodig of niet? En hoe voelde die honger eigenlijk écht aan? Het was een hele uitdaging, maar het bracht me na jaren weer dichter bij jou. Onze relatie, die zo verwaterd was, werd er weer een van pure liefde. En toen ik de wondere wereld van het burleske dansen ontdekte, ontdekte ik ook de sensualiteit van mijn eigen lichaam.

Niet iedere relatie overleeft grote veranderingen, maar liefste lijf, de onze is er alleen maar sterker op geworden. We leerden elkaar weer aanvoelen en ik ontdekte de pure schoonheid en sensualiteit die in jou schuilt. Want oh, wat ben jij mooi. En wat verdien jij het om gezien te worden. Inclusief ieder prachtig rimpeltje, bobbeltje en putje.

Liefs,

Ayke

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Keuze van de redactie