Ann De Bondt, Patrick Huybrechts, Ann Van Goethem en Wouter Spoelders zijn de drijvende krachten achter Expoel Dining.© Dirk Vertommen

Vrienden openen pop-uprestaurant op Hombeeks kasteeldomein: “Wij bieden onze gasten een totaalbeleving”

Hombeek/Mechelen -

Twee bevriende koppels organiseren deze zomer Expoel Dining. Op het gelijknamige kasteeldomein in Hombeek (Mechelen) willen ze gasten een unieke ervaring bieden met hun pop-uprestaurant. De reserveringen lopen vlotjes.

Sven Van Haezendonck

Het achttiende-eeuwse kasteeldomein in de Expoelstraat spreekt tot de verbeelding. Doorheen het jaar is dat normaal gezien privéterrein, maar tijdens de zomermaanden heeft iedereen de kans om het eens van dichtbij te ontdekken. In een gedeelte van het park organiseren vrienden Patrick Huybrechts, Ann De Bondt, Wouter Spoelders en Ann Van Goethem dan Expoel Dining. “Onze dining domes stellen we op met zicht op de slotgracht en de achterzijde van het kasteel. Zo verstoren we de rust van de bewoners niet”, zegt Wouter Spoelders.

Sinds het overlijden van baron Christian de Meester de Ravestein vorig jaar is zijn zoon Rodolf de nieuwe kasteelheer. Die staat er net als zijn vader om bekend een joviaal en sociaal geëngageerd man te zijn. “Toen we de baron in de zomer van vorig jaar vertelden over onze plannen, was hij er meteen voor te vinden. Het idee speelde al langer door mijn hoofd. Met vrienden gingen we links en rechts al eens iets eten en plezier maken. Zo zijn we tot een leuk concept gekomen”, vertelt Patrick Huybrechts.

Ervaren cateraar

Als zaakvoerder van cateringbedrijf Tastoe in Kapelle-op-den-Bos heeft hij bijna twintig jaar ervaring in de sector. “Met Expoel Dining bieden wij onze gasten een totaalbeleving”, zegt Patrick. Dat mag je letterlijk nemen. “Vanaf het moment dat je op de parking aankomt en door de kasteelpoort wandelt, tot je opnieuw huiswaarts keert”, vertelt Wouter.

Als Hombekenaren is het kasteeldomein voor hen een gedroomde locatie. Ook de stad was meteen mee in het verhaal. “Toen we een vergunning aanvroegen, hadden we tot onze verbazing binnen de maand een goedkeuring”, zegt Patrick. Het draaiboek voor hun evenement ligt intussen helemaal klaar en de promotie loopt.

De ondernemers achter cateringbedrijf Tastoe en groenaanlegger WS Green organiseren Expoel Dining.© Dirk Vertommen

“Wij hebben zowel voor juli als voor augustus een gastronomisch menu samengesteld. Een viergangenmenu, inclusief aperitief, kost 75 euro per persoon, eentje met zes gangen 95 euro”

Ann De Bondt

Organisator

Na een try-out op zaterdag 22 juni gaat Expoel Dining op vrijdag 28 juni officieel van start. Het loopt de hele zomer door tot en met zondag 1 september. Tien weekends lang kunnen mensen hier op vrijdag, zaterdag en zondag komen genieten. “Wij hebben zowel voor juli als voor augustus een gastronomisch menu samengesteld. Een viergangenmenu, inclusief aperitief, kost 75 euro per persoon, eentje met zes gangen 95 euro”, zegt Ann De Bondt.

Tussendoor kun je er ook terecht voor enkele brunches, voor een bubbel- en oesterdag en op zondag 21 juli vindt ter gelegenheid van de nationale feestdag een familiedag plaats. “Die dag staat helemaal in het teken van het gezin met animatie en spelletjes in de sfeer van prinsen en prinsessen”, zegt Ann Van Goethem.

Streekproducten

Belangrijk vinden de organisatoren ook dat ze met streekproducten werken. Zo zorgt brouwerij Het Anker met zijn Baron voor een pils die helemaal bij het thema past. “In juli serveren we overigens Mechelse koekoek als hoofdgerecht, terwijl we in augustus meer de Italiaanse toer opgaan met Tagliata”, vertelt Patrick.

Voor de aankleding van het domein kan hij rekenen op Wouter. “Met ons bedrijf WS Green leggen we voetbalvelden en grote oppervlaktes groen aan en zorgen we ook voor het onderhoud”, zegt hij. Zo zal Wouter onder meer een Finse piste aanleggen. “We gaan er iets moois van maken.”

Voor bedrijfsevenementen en privéfeesten zal het ook mogelijk zijn om de dining domes op donderdagavond af te huren.

www.expoeldining.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen