Miron Muslic gaat voluit voor Europees voetbal met Cercle en wil zondag voor het eerst winnen op Bosuil: “Onze honger is nog niet gestild”

© Isosport

Miron Muslic woonde eind vorig jaar al Union-Liverpool bij met een geel-blauwe sjaal rond zijn nek en supporterde donderdagmiddag ook live voor de Brusselse club in de bekerfinale tegen Antwerp, zondag toevallig ook de volgende tegenstander van Cercle.

“Wij gaan voluit voor de vierde plaats en willen de kloof met Antwerp nog groter maken.”

Koen Verdruye

Antwerp ligt Cercle nochtans niet zo goed en pakte dit seizoen nog geen enkel punt tegen de Great Old.

“Ik ken de geschiedenis en weet dat we het vooral op verplaatsing altijd heel moeilijk hebben tegen Antwerp en zeker op verplaatsing. Maar tradities zijn er om gebroken te worden en we hebben alvast een goed wedstrijdplan klaar om daar nu verandering in te brengen. Ik voel dat de honger in de ploeg groot is. We snoepten al punten af van alle andere teams in deze Champions’ play-offs en dan moet dit ook lukken tegen Antwerp. “

Vorige week tegen Racing Genk won Cercle met 4-1 en zette de beste prestatie van het seizoen neer. Voor Muslic geen toeval en hij gelooft er in dat de lat nog wat hoger kan gelegd worden en de jacht op Europees voetbal kan ingezet worden.

Genieten

“Deze jonge ploeg groeit nog elke week en dat is mogelijk omdat deze jongens juist nog zoveel marge hebben en nog zo graag willen. Er komen nog drie heel mooie matchen aan met Antwerp, Union en de derby tegen Club en ze moeten van elke minuut vooral genieten en proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen als we dat Europees ticket willen pakken.”

Hoeveel punten daar voor nog nodig zijn, daar wil Muslic liever niet aan denken.

“Nu denk ik enkel aan zondag en Antwerp, de rest zien we dan nadien wel. Maar we geloven in onze kansen. Niemand durfde een euro inzetten op ons toen we knokten voor dat ticket voor de Champions’ play-offs en specialisten zagen ons vervolgens geen drie punten pakken. Wel, we doen wel degelijk mee en hebben nu al negen punten. Laat ze maar denken, wij doen het op onze manier en onze honger is nog niet gestild. En dat is juist de grote sterkte van dit Cercle. De constante honger en drive om jonge spelers te ontwikkelen en nog beter te doen, kan leiden tot verrassingen en buitengewone prestaties en dat bewijzen we nu al bijna twee jaar lang met dit Cercle.”

Seizoen gedaan voor Efekele maar Nazinho en Semedo weer fit.

Voor de match op de Bosuil is er niemand geschorst. Efekele viel uit tegen Genk en net als voor Utkus en De Wilde zit zijn seizoen er op.

Semedo is echter weer fit en kan zijn plaats in de selectie weer innemen, volgende week is het dan de beurt aan Nazinho. De linksachter is nog inzetbaar voor de matchen tegen Union en Club.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen