© Chris Van Rompaey

“Ik neem mijn mandaat op als ik verkozen word”

Kris De Smet (63) hoopt op 14 oktober een zitje in de Duffelse gemeenteraad te veroveren. De stichter, zanger en muzikant van de Vlaamse folkgroep De Nieuwe Snaar staat op de voorlaatste plaats op de lijst van Groen.

cvr

“Toen ik 38 jaar geleden als cultuurfunctionaris bij de gemeente Duffel aan de slag ging, moest ik de bouw van een cultureel centrum voorbereiden. Sindsdien is er veel vergaderd en zijn er vele plannen op verschillende locaties getekend. Drie burgemeesters op rij zijn er niet in geslaagd om deze droom te realiseren, maar Staf Aerts lukt er nu als schepen wel in. Daarom is hij voor mij dé kandidaat-burgemeester en steun ik Groen Duffel voluit”, licht Kris De Smet zijn keuze toe.

“Zes jaar geleden vroeg Groen me ook al om op haar lijst te gaan en bij de vorige parlementsverkiezingen was PVDA in mij geïnteresseerd. Ik heb de boot toen telkens afgehouden, omdat ik op voorhand wist dat ik omwille van tijdgebrek toch niet zou zetelen als ik verkozen werd. Nu De Nieuwe Snaar gestopt is, heb ik die tijd wél en neem ik als het nodig is mijn mandaat op.”

Wandelpaden

Naast creatief meedenken over hoe de gemeente Cinema Plaza succesvol tot gemeenschapscentrum kan uitbouwen, wil Kris De Smet zich ook inzetten voor andere projecten. “Ik ga onder meer ijveren om de wandelpaden rond de spaarbekkens van Waterlink permanent toegankelijk te maken voor joggers en wandelaars. Ik ga er ook op toezien dat de gemeentelijke bibliotheek blijft bestaan.”

“Ik kies voor Groen, omdat ik het groene gedachtegoed altijd heb gesteund. Door het gesjoemel met het vlees ben ik bijvoorbeeld al 38 jaar vegetariër. Verder apprecieer ik de vele realisaties van Groen Duffel de voorbije vijf jaar. Ik denk dan onder meer aan het openstellen van verschillende trage wegen.”

“We zijn erg blij dat Kris zich achter ons project schaart”, pikt lijsttrekker Staf Aerts in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER