Nooit eerder vertoonde tekeningen van de hand van Michael Jackson gaan onder de hamer

© AFP - Reuters

Dat de koning van de popmuziek een getalenteerd man was, daar zal niemand over discussiëren. Dat hij naast zijn muzikale talent ook nog eens een passie voor tekenen had, is iets minder bekend. Nu worden enkele van die unieke en nooit eerder vertoonde tekeningen geveild. Over de artistieke waarde van de tekeningen laten we je vooral zelf oordelen.

nkdr

Het gaat om enkele zelfportretten en tekeningen van Jackson en zijn zussen die hij bij leven nog cadeau deed aan zijn plastisch chirurg, Steven M. Hoefflin. Op 9 november zullen ze geveild worden door het Amerikaanse veilinghuis Julien’s Auctions, in het Hard Rock Café op Times Square, met een verwachte minimumprijs van om en bij de 7.000 euro. Naast de tekeningen worden ook enkele door Jackson zelf geschreven gedichtjes geveild.

De tekeningen, allemaal in zwarte viltstift of potlood, bevatten onder meer een lieflijk portret van Michael en zijn zussen Rebbie, LaToya en Janet met het bijschrift “opgroeien met zussen.” Een andere tekening toont enkel de kleine LaToya: “Little Toya, I love you.” Jackson tekende ook een kleine versie van zichzelf met een kroontje op zijn hoofd, een verwijzing naar zijn status als de ‘king of pop’?

© AFP

Hoewel Jackson nooit veel details over zijn liefdesleven losliet, zit er ook een tekening tussen die verwijst naar ‘the girl I love”, een andere toont dan weer een kindje dat achterover leunt op zijn handen met de tekst “kleine dagdromer”.

Michael Jackson werd onlangs nog uitgeroepen als de best verdienende dode celebrity van 2018. Toen in 2009 zijn witte handschoen geveild werd, bracht die meer dan 300.000 euro op, waarmee ze meteen de duurste handschoen in de geschiedenis werd.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen