Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gemeente-politicus AfD in Mannheim gestoken door aanvaller

Een kandidaat voor de gemeenteraad van Mannheim van de radicaal-rechtse partij AfD is met een mes gestoken en gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar is volgens plaatselijke media niet in levensgevaar.

Afbeelding

NXP bouwt samen met Taiwanees bedrijf chipfabriek in Singapore

De Eindhovense chipfabrikant NXP gaat samen met het Taiwanees bedrijf Vanguard voor 7,8 miljard dollar een chipfabriek in Singapore bouwen. De fabriek moet in 2027 operationeel zijn.

Afbeelding

Amsterdammer (27) aangehouden voor steekpartij bij ziekenhuis

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het neersteken van een 24-jarige Amsterdammer. Het steekincident was in september bij het Amsterdamse ziekenhuis OLVG West, enkele uren na een vechtpartij op een festival waarbij zowel de verdachte als het sl..

Afbeelding

Oekraïne verwelkomt komst vicepresident VS naar vredesconferentie

Oekraïne verwelkomt de komst van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris naar de vredesconferentie voor Oekraïne. Het land uitte eerder zijn teleurstelling toen president Joe Biden niet naar de bijeenkomst in Zwitserland leek te komen.

Afbeelding

KPN stijgt op Damrak na verdere samenwerking met ABP

KPN ging woensdag omhoog op de Amsterdamse beurs. Het telecomconcern gaat samenwerken met pensioenfonds ABP op het gebied van mobiele zendmasten.

Afbeelding

Ambitie COA: baan voor helft asielzoekers die mogen werken

De helft van de asielzoekers die mogen werken, moet in 2026 ook daadwerkelijk een betaalde baan hebben. Dat is een nieuwe ambitie waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag mee naar buiten is gekomen.