© Dick Demey

Sporting Pelt pakt tegen Achilles Bocholt de leiding op twee speeldagen van het einde

We hebben een nieuwe leider in de Belgium play-offs. Met een zege in Bocholt gooiden de Limburgers hun titelambities op tafel. Visé pakt na een zege in Izegem de tweede plaats. Hubo Handbal verloor nipt in Eupen en blijft hekkensluiter

Bocholt en Pelt gingen zaterdagavond rusten met een 10-11-score. Beide coaches predikten duidelijk organisatie in verdediging. Bocholt ontwikkelde te weinig druk om het blok van Pelt te ontwrichten. De vrije man werd niet gevonden en ze moesten dan ook vijf minuten wachten op hun eerste doelpunt. Pelt stond bijna de hele eerste periode aan de goede kant van de score en daar hadden Spooren, Door Vandebeeck en Van Sloot een ruim aandeel in.

Ook in de tweede helft was Sporting Pelt dominant. Het knutselde de mooiste aanvallen in mekaar en vond met het grootste gemak de vrije man op de cirkel. Gijbels, die de geblesseerde Leroy verving, deed het uitstekend in het doel van Bocholt maar aan de overzijde deed Denert niet onder. Het vertaalde zich in een kloof van zes doelpunten en uiteindelijk een 22-26-overwinning. Goed voor de leidersplaats op twee speeldagen van het einde.

Nieuwe coach, gemiste strafworp

Hubo Handbal holde in Eupen een kwartier lang achter de feiten aan. Onder leiding van de nieuwe coach Kedziora liep de thuisploeg zes doelpunten uit, maar moest in het tweede kwartier gas terug nemen. Voldoende voor de Limburgers om de achterstand te halveren, 15-12. In de tweede helft zorgde Hubo Handbal een aantal keren voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef achterwege. Op seconden van het einde misten de Limburgers bij een 27-26-stand een strafworp.