De vrouw en haar hond stellen het goed.© jhm

Versufte vrouw (33) en hond uit afgesloten wagen op parking padelclub gehaald

Veurne -

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.

Jelle Houwen

Het was een verpleegkundige die vrijdag rond 11.10 uur alarm sloeg. Op de parking van de padelclub in de Noordstraat in Veurne merkte die een afgesloten wagen in de zon op. Binnen zat een jonge vrouw die geen teken van leven leek te geven en niet reageerde op het geroep. Naast haar zat een grote witte hond, die wel wakker was.

De auto was volledig afgesloten: de portieren waren dicht en de ramen gesloten. De auto stond in de zon. Het was weliswaar niet heet, maar de temperatuur kan binnen toch oplopen. De verpleegkundige vertrouwde de zaak niet en alarmeerde de hulpdiensten.

Zowel politie Spoorkin als een ziekenwagen en de MUG snelden ter plaatse. Ook de brandweer werd opgeroepen om de deuren van de wagen open te breken. Dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De politie was als eerste ter plaatse en die slaagde erin om tot bij de vrouw te raken.

Het bleek om een 33-jarige vrouw te gaan die versuft was en aan het slapen was. Ze kreeg ondersteuning van de politie terwijl de MUG en brandweer konden terugkeren. Zowel de vrouw als haar hond stelt het goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer