Ga naar de inhoud

Dan toch nog geen voetbalpensioen? Dries Mertens lijkt door te willen gaan: "Zou dom zijn om nu te stoppen"

 do 28 maart 2024 00:52
Dries Mertens én zijn zoontje Ciro zijn bijzonder geliefd in Turkije.

50-50 is het duidelijk niet meer. Overwoog Dries Mertens (36) eerst nog luidop zijn voetbalpensioen, dan lijkt hij nu vastbesloten om te blijven schitteren. Met dank aan zijn huidige bloedvorm bij Galatasaray: "Ik denk dat ik probeer om nog een jaar door te gaan", klonk het op een persmoment.

Door zijn duels tegen Union én controversiële karatetrap was Michy Batshuayi de jongste weken de meest besproken Belg in de Turkse competitie. Maar in alle stilte schreef Dries Mertens misschien wel het strafste verhaal.


De 109-voudig Rode Duivel leek door de enorme offensieve weelde even de concurrentiestrijd te verliezen bij Galatasaray, maar knokte zich met verve opnieuw in de ploeg. Meer zelfs: de aanvaller is nu de onmisbare draaischijf bij de Turkse leider en ook nog vaak beslissend.

 

Enkele maanden geleden liet Mertens - in mei 37 jaar - in Extra Time evenwel vallen dat hij overwoog om een punt achter zijn carrière te zetten na dit seizoen.

 

"Het is 50-50", lachte hij toen. "Wat als Vertonghen belt of ik nog een jaartje naar Anderlecht kom? Dat niet, neen.

Geen Anderlecht dus. Maar dat Mertens na dit seizoen doorgaat als profvoetballer lijkt ondertussen wél een stuk waarschijnlijker.

 

Tijdens een interviewmoment met de Turkse pers liet hij verstaan nog een extra hoofdstuk aan zijn carrière te willen breien.

 

"Ik heb veel nagedacht de voorbije weken en maanden", gaf Mertens toe. "Ik amuseer me momenteel op het veld en de coach geeft me veel vertrouwen. Het gaat eigenlijk beter dan verwacht." 

Ik amuseer me, kan alles meetrainen, speel veel en heb geen pijntjes.

"Daarom denk ik dat ik er nog een jaar bij zal doen. Ik amuseer me, kan alles meetrainen, speel veel en heb geen pijntjes. Dan zou het dom zijn om nu al te stoppen."

 

Mertens liet wel in het midden of zijn toekomst dan ook nog bij Galatasaray ligt. Zijn contract in Istanboel loopt eind dit seizoen af, maar door zijn huidige bloedvorm zullen de Turkse bazen ongetwijfeld een nieuwe overeenkomst overwegen.

Mertens vierde deze week de 2e verjaardag van zoontje Ciro met zijn ploegmaats van Galatasaray

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: