Arte Amanti brengt A Pocket Orchestra naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver.© Arte Amanti

Arte Amanti brengt klassieke muziek naar oratorium van Sint-Ursula-Instituut: “Ook jong talent van de partij”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Op zondag 12 mei is het kamermuziekfestival Arte Amanti te gast in Sint-Katelijne-Waver. In het oratorium van het Instituut van de Ursulinen kan je luisteren naar werk van onder meer Ludwig van Beethoven, Sergei Prokofiev, Karol Szymanowski en Johann Sebastian Bach.

“Arte Amanti brengt klassieke muziek, maar doet ook denken aan rock- of popconcerten”, zegt schepen van Cultuur Eric Janssens (CD&V). “De avond begint met een voorprogramma door jonge talenten, zoals Sarà Kovàcs. De Hongaarse violiste is prijswinnaar van meerdere internationale competities en studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.” 

Nadien volgt de hoofdact. Die bestaat uit internationaal gerenommeerde artiesten die samen A Pocket Orchestra vormen. “Dit ensemble werd in 2019 opgericht door de Venezolaan José Andrés Reyes en bestaat uit solisten op viool, altviool, cello, contrabas, hoorn, fagot, klarinet, hobo en fluit. De muzikanten zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld”, klinkt het.

Arte Amanti vindt plaats op 12 mei om 20 uur in het oratorium van het Sint-Ursula-Instituut. Tickets kosten 15 euro. Wie jonger is dan 26 jaar en ouder dan 65 jaar betaalt 10 euro. Reserveren kan door te mailen naar vrije.tijd@skw.be. Er zijn ook tickets verkrijgbaar aan de kassa.(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners