© Photo News

Noord-Iers jongetje schrijft brief aan Rode Duivels: “Veel succes op het WK”

Charlie McCarthy, een jongetje uit het zesde leerjaar van de St. Colmans-school in het Noord-Ierse Annaclone, is helemaal gek van de Belgische nationale voetbalploeg. In die mate zelfs dat hij uit zichzelf een brief schreef aan de Rode Duivels in de drie landstalen. “Ik ben een fan van Liverpool, maar toch is Kevin De Bruyne mijn favoriet.”

rvs

De school plaatste het werkje van Charlie, dat hij zonder opdracht presenteerde aan de directeur, op Twitter. “We hebben het voorrecht om met zo’n briljante en proactieve kinderen te werken”, aldus St. Colmans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met zijn brief wil Charlie meer te weten komen over België en over de Rode Duivels. “Kijken jullie uit naar het wereldkampioenschap in Rusland, en hoe bereidt jullie team zich voor op het tornooi? Hoe voelt het om de trainer te zijn van één van de beste ploegen ter wereld?”

“Ik heb geleerd dat er in België drie talen worden gesproken”, aldus de tiener, die daarop hallo en tot ziens zegt in het Duits, Nederlands en Frans. Charlie moet tot slot ook nog iets bekennen: “Ik ben een fan van Liverpool, maar mijn faovriete speler is Kevin De Bruyne (speler van Manchester City, red.).”

De Rode Duivels reageerden ondertussen al op de brief: “We zullen je inspirerende woorden tonen aan de coach, beloofd! Blijf je best doen op school.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS