© Dirk Vertommen

Politie en stad zetten extra toezichters in voor veilig schoolbegin

De politie Mechelen-Willebroek zal tijdens de maand september extra aandacht hebben voor

de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd. Samen met de stad Mechelen worden 31

toezichters ingezet die moeten waken over een veilige start

van de eerste schoolweken.

Stijn Van de Sande

Veertigduizend kinderen en jongeren gaan op maandag 3 september opnieuw naar school toe na een deugddoende vakantie. Dat brengt echter de nodige uitdagingen met zich mee wat betreft de verkeersveiligheid. “Dit heeft onvermijdelijk een impact op de mobiliteit en dus ook op de verkeersveiligheid in onze stad”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “De actie Veilig Schoolbegin is daarom een vaste waarde in het verkeersactieplan van de stad en de politie. Op deze manier willen we alle weggebruikers opnieuw aan mekaar laten wennen.”

Spandoeken en tekstkarren

Tien politieagenten, vier gemeenschapswachten en zeventien gemachtigde opzichters zullen op 25 verschillende locaties duidelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld. Ze worden daarbij ook visueel ondersteund door negen spandoeken en tekstkarren op de belangrijkste invalswegen. De eerste spandoeken zullen de volgende dagen al opgehangen worden. “Deze actie dient vooral om te sensibiliseren”, zegt schepen van Preventie Stefaan Deleus (CD&V). “Door duidelijk aanwezig te zijn met politie en gemeenschapswachten, maken we weggebruikers extra attent op het begin van het nieuwe schooljaar en de daaraan gekoppelde impact op het verkeer.”

De actie loopt tot en met 30 september tijdens de ochtend- en avondspits. Ten laatste om 8.15u verschijnen de toezichters in het straatbeeld. Na de schooluren zijn ze actief vanaf 15.15u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER