Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo.
Volledig scherm
Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo. © Peter Vanderveken

Gemeente Balen ontgoocheld na overleg met Weyts over Olmense Zoo: "Met kanon op mug schieten"

De gemeente Balen reageert vanavond ontgoocheld op het overleg met minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) over de sluiting van de Olmense Zoo vorige week.

  1. Weyts sluit Olmense Zoo: "Wie niet horen wil, moet voelen" "Een pure schande", vindt de directeur van het dierenpark
    Video

    Weyts sluit Olmense Zoo: "Wie niet horen wil, moet voelen" "Een pure schande", vindt de directeur van het dierenpark

    De Olmense Zoo moet vandaag al de deuren sluiten. Minister Weyts (N-VA) trekt de vergunning in omdat de dierentuin in Balen al jaren de regels rond dierenwelzijn met de voeten treedt. "Wie niet horen wil, moet voelen." De politie ziet erop toe dat het dierenpark gesloten blijft. "Een pure schande", zegt Charel Verheyen - directeur van het dierenpark - voor onze camera. "90% van het rapport is achterhaald." En dus gingen wij zelf een kijkje nemen in de felgeplaagde dierentuin.
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”