Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

Afbeelding

Pegida-voorman probeert opnieuw een koran te verbranden in Arnhem

Pegida-voorman Edwin Wagensveld probeert zaterdag opnieuw een koran te verbranden in Arnhem. Hij is van plan dit rond 14.00 uur te doen op een door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug.

Afbeelding

Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

Volgens een rapport dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag naar het Congres stuurde heeft Israël mogelijk het internationaal humanitair recht geschonden.

Afbeelding

Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003

De aarde ervaart haar eerste extreme geomagnetische storm sinds 2003, heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) vrijdag gezegd.

Afbeelding

Colombiaanse president verzoekt ICC om aanhouding Netanyahu

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft het Internationaal Strafhof (ICC) opgeroepen een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. 'Netanyahu zal de genocide niet stoppen', schreef Petro op X.

Afbeelding

Politie betrokken bij onderzoek naar incident rond Joost Klein

De politie van Malmö is betrokken bij het onderzoek naar het vermeende incident rond Joost Klein. Dat bevestigt de politie aan de Zweedse omroep SVT.