Amerikaanse minister van Defensie brengt verrassingsbezoek aan offensief in Irak

© REUTERS

De Amerikaanse minister van Defensie James Mattis is dinsdag aangekomen in de Iraakse hoofdstad Bagdad voor een verrassingsbezoek aan de troepenmacht die in Tal Afar de laatste ISIS-strijders in het land bekampt. Het offensief, dat door de internationale coalitie onder leiding van Washington wordt ondersteund, is intussen aan zijn derde dag toe.

Op het programma staat onder meer een ontmoeting tussen Mattis en de Iraakse premier Haider al-Abadi en andere Iraakse hoogwaardigheidsbekleders. Ook Massoud Barzani, de president van de autonome Koerdische regio, mag Mattis dinsdag de hand schudden.

Bij zijn aankomst verklaarde de Pentagon-baas dat “de dagen van ISIS zeker en vast geteld zijn”, maar dat de groep nog niet verdwenen is en dat dit ook nog niet meteen zou gebeuren. Vorige week eisten de jihadisten van ISIS nog de aanslagen in Catalonië en een steekpartij in Rusland op.

Het bezoek van Mattis komt er anderhalve maand na de herovering van de stad Mosoel op ISIS. Tal Afar is het laatste bolwerk van de terreurgroep in Irak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen