Een Belgisch team van wetenschappers van de UGent, de Belgische Geologische Dienst (onderdeel van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel) en de universiteit van Luik heeft samen met Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond Mount Fuji in Japan.
Volledig scherm
Een Belgisch team van wetenschappers van de UGent, de Belgische Geologische Dienst (onderdeel van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel) en de universiteit van Luik heeft samen met Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond Mount Fuji in Japan. © REUTERS

Belgen ontrafelen geheimen van heiligste berg van Japan

Een Belgisch team van wetenschappers heeft samen met enkele Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond vulkaan Mount Fuji in Japan. Zelfs de Japanners zelf hadden nooit toestemming gekregen om er te boren.

3 reacties

  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Bernd in Japan is het Fuji-Yama. Yama=berg/mount
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    zoals steeds een van de grootste vervuilers als deze uitbarst zullen ze weer de grootsten zijn,maar geen paniek belgie gaat de wereld redden van de co2 uitstoot,met de co2 tax te verhogen ,en het is een speldekop groot op de wereldbol,dit is echt te belachelijk voor woorden
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Dat zal zeker niet rond Mount Fuji zijn, de Japanners kennen het woord Mount niet. het Japans is aldus zuiverder dan het Engels Vlaams.
  1. Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelpje kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelp­je kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Ophefmakende beelden toonden vorige maand hoe een groepje mensen doodleuk twee wilde berenwelpjes uit een boom plukte om ermee op de foto te gaan. Vandaag is er goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws: één van de welpjes kon na het incident helaas niet meer herenigd worden met haar moeder. Het verweesde beertje zit nu in een opvang. Het goede nieuws: het beertje doet het daar erg goed, en ze heeft er een vriendje gekregen. De hoop is dat beide berenwelpen in de herfst opnieuw in het wild kunnen worden vrijgelaten.
  2. Lava vernielt prachtige natuurgebieden met uitzonderlijk leven op Hawaï (maar wetenschappers maken zich geen zorgen)

    Lava vernielt prachtige natuurge­bie­den met uitzonder­lijk leven op Hawaï (maar wetenschap­pers maken zich geen zorgen)

    De uitbarstingen van vulkaan Kilauea op Hawaï vernielen niet alleen heel wat huizen en wegen, maar ook de natuur krijgt zware klappen. In Puna, het district dat het zwaarst getroffen is door de lava, is een machtig regenwoud veranderd in kaal, vulkanische terrein. Hawaï verliest daarmee een natuurgebied dat de thuis was van inheemse bomen en uitzonderlijke dieren. Ook op andere plekken is heel wat natuurpracht verloren gegaan. Maar wetenschappers maken zich geen zorgen: “Het is een natuurlijk proces”.