Afbeelding ter illustratie
Foto: Getty Images

Kledingketen Cassis sluit 9 winkels, 67 jobs verdwijnen

9 van de 11 kledingwinkels van het merk Cassis sluiten de deuren, waardoor 67 werknemers hun job verliezen. Dat maakt de liberale vakbond ACLVB bekend na een bijzondere ondernemingsraad.

Concreet gaat het om de winkels in Kuurne, Sint-Niklaas, Wijnegem, Brussel (Anspachlaan en Basilix), Doornik, La Louvière, Waver en Luik (Belle-Ile). Het personeel kreeg volgens de vakbond te horen dat ze niet meer naar de werkvloer moeten komen tot het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou normaal op 27 mei gebeuren.

De sluiting komt niet onverwachts, want bij de groep Cassis & Paprika was begin dit jaar al een procedure van gerechtelijke reorganisatie opgestart wegens aanhoudende financiële problemen.

Volgens de vakbond is het reorganisatieplan voor de winkels van de merken Paprika en Cassis-Paprika goedgekeurd door de rechtbank, waardoor die hun activiteit wel kunnen voortzetten onder 1 merknaam. Daarbij zou de structuur worden vereenvoudigd en de kosten verminderd. De bedoeling is om zich in de toekomst nog meer te richten op vrouwenmode in grote maten. 

90 procent van werknemers kan blijven

De CEO van de keten, Geoffrey Baudts, zegt aan De Tijd dat er door de doorstart 600 mensen of zo'n 90 procent van het totale personeelsbestand aan de slag kunnen blijven.

Ook ACLVB bevestigt dat 9 op de 10 banen gered zijn. De vakbond blijft echter wel ongerust over de toekomst en is van plan om de financiële situatie bij de kledingketen nauwgezet te blijven opvolgen, klinkt het. Wat er met de schulden zal gebeuren, zo'n 28 miljoen euro, is onduidelijk, aldus De Tijd.

Het Waals gewest pompte via het vehikel 'Wallonie Entreprendre' vorige zomer geld in de kledingketen. Het gewest zou niet bij de doorstart betrokken zijn, schrijft De Tijd, maar hoeveel het verlies precies bedraagt, is niet bekend.

Meest gelezen