Alweer Kate-gate ontketend? Ontwerpster Kate Middleton baart zich grote zorgen: “Ik denk dat ze door een hel gaan”

De Britse prinses Kate Middleton (42) herstelt momenteel al enkele maanden van kanker. In de weken voor ze haar diagnose via een persoonlijke video wereldkundig maakte, draaide in de pers en daarbuiten de geruchtenmolen over haar gezondheidstoestand op volle toeren. Nu is er opnieuw voer voor speculatie verschenen. In een gesprek met de Britse krant The Telegraph uit Amaia Arrieta, een van haar vaste kledingontwerpers, haar bezorgdheid over de royal en diens gezin. “Ik denk dat ze door een hel gaan.”

Toen ze begin dit jaar een zware buikoperatie onderging, deden de wildste theorieën de ronde.

Zo zou ze plastische chirurgie zijn ondergaan, werd ze er zelfs van beschuldigd een drugs- of alcoholverslaving te hebben en was er in bepaalde tabloids sprake van een relatiebreuk met prins William. Kanker was het harde verdict. In een emotionele videoboodschap veegde Middleton in hoogst eigen persoon alle speculaties van tafel. “Het gaat goed met mij en ik word elke dag sterker door me te concentreren op de dingen die mij helpen genezen, in mijn geest en lichaam”, stelde de prinses eind maart de wereld gerust.

“Diepbedroefd”

Ontwerpster Amaia Arrieta heeft in de voorbije jaren meermaals de kleren van Kate’s kinderen George (10), Charlotte (8) en Louis (5) gemaakt. Volgens de Britse krant zou de dame intussen goed bevriend zijn geraakt met troonopvolger prins William en zijn vrouw. De kleedster geeft aan zich grote zorgen te maken over Kate en haar gezin. “Ik ben diepbedroefd op dit moment. Ik denk dat ze door een hel gaan. Ik hoop dat ze terugkomen. Het is heel persoonlijk”, klinkt het.

Of de verontrustende boodschap opnieuw een Kate-gate in gang zal zetten, valt nog af te wachten.

LEES OOK. “De Britten zijn in shock, prinses Kate is de surrogaat-Diana”: onze Groot-Brittannië-kenner over kankerdiagnose die inslaat als bom

 (WVB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER