Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gezondheid jongeren nog niet hersteld na einde coronapandemie

Jongeren blijven tobben met hun gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, ook nu de coronapandemie achter de rug is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD'en, die er onderzoek naar hebben laten doen, vinden dat er 'passende maatregelen' moeten k..

Afbeelding

ABN AMRO koopt Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe

ABN AMRO neemt de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) over. Daarover is een deal bereikt met het Chinese conglomeraat Fosun International, meldt de Nederlandse bank, die 672 miljoen euro betaalt.

Afbeelding

AP wil af van negatieve BKR-registratie na aflossen schulden

Mensen die via een regeling van hun schulden afkomen moeten zodra ze schuldenvrij zijn niet meer geregistreerd staan bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarvoor pleit bestuurder Katja Mur van de Autoriteit Persoonsgegevens in het AD.

Afbeelding

Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen officieel Palestijnse staat

Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen vanaf dinsdag officieel de Palestijnse staat. De drie landen kondigden afgelopen week aan die stap te gaan zetten, tot woede van Israël.

Afbeelding

Argentijnse regering moet voedselhulp toestaan

De regering Milei van Argentinië moet van de rechter tonnen voedsel aan de armen vrijgeven. Het voedsel werd vastgehouden in afwachting van een screening van het sociale hulpverleningssysteem.

Afbeelding

Slotpleidooien in zwijggeldzaak Donald Trump in New York

Bij de zwijggeldzaak tegen oud-president Donald Trump in New York worden de slotpleidooien verwacht. Aanklagers en advocaten hebben een laatste gelegenheid om de jury toe te spreken. Die kan zich dan deze week beraden op de schuldvraag.