REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Volkswagen wil in komende jaren meer elektrische auto's en goedkoop model maken

De Duitse autofabrikant Volkswagen wil in de komende jaren beduidend meer elektrische auto’s uitbrengen dan oorspronkelijk was gepland. Daarnaast stelt het bedrijf dat er ook een relatief goedkoop model van ongeveer 20.000 euro uitkomt.

9 reacties

  • Piet van Helsing

    5 jaar geleden
    Mijn garagist vertelde mij dat er onlangs iemand voor een beurt langskwam met een net aangeschafte tweedehands Opel Ampera. De auto reed max 50 km na een oplaadbeurt van 6 uur, de koper vond dit erg weinig, ook al beweerde de verkoper dat dit normaal was. Of mij garagist er iets een wilde doen, maar het mocht niet teveel kosten, want de aankoop was al duur.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Nu auto's meer en meer op elkaar lijken is het niet meer nodig dat elke autofabrikant 20 verschillende modellen maakt. Zou het niet beter zijn om samen te werken en een twintigtal verschillende modellen te maken die automatisch kunnen rijden in plaats dat alle fabrikanten afzonderlijk 20 modellen uitbrengen? De kostprijs kan zodoende omlaag dat bijna iedereen elektrisch kan rijden. En binnenuitvoeringen kunnen dan ook gepersonaliseerd worden.
  • Johan Blondeel

    5 jaar geleden
    Dat is vw terug In de tijd, toen werd de vw kever geboren voor de man met de pet.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Ok, maar produceer dan een betaalbare mooie e-wagen met dezelfde mogelijkheden en actieradius als een benzine wagen. Denk er ook aan, dat mensen op reis gaan met een caravan of zware aanhangers trekken. Alle E-auto’s falen heden ten dage. Ook zijn de oplaadtijden te lang!
  • Rik Kleinmond

    5 jaar geleden
    Op termyn zulle elektrische wagens goekoper worden dan wagens met verbrandingsmotor net omdat de batteryen ook goedkoper worden, de elektrische motor is 10 keer goekoper om te maken en er hoeft geen versnellingsbak by,en geen brandstoftank, geen uitlaat, geen katalisator enz enz