Giorgio Armani (89) staat open voor fusie of beursgang modeconcern

Nieuws
Giorgio Armani staat open voor een ‘fusie of beursgang’ van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 09:11
Afbeelding
beeld anp

Armani is altijd wars geweest van de fusies en overnames die de mode-industrie de afgelopen jaren ingrijpend hebben veranderd. Nu denkt hij daar anders over. ‘Wat altijd kenmerkend is geweest voor het succes van mijn werk is het vermogen om me aan te passen aan veranderende tijden.’

Speculaties over de toekomstplannen van Armani, die zelden interviews geeft en niets wil zeggen over zijn opvolging, zijn momenteel aan de orde van de dag in de mode-industrie. Investeringsbankiers uit Milaan hebben het vuurtje aangewakkerd door verschillende scenario’s voor het bedrijf op te stellen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent.

Afbeelding

Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan 'sneller klimaatneutraal' in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Afbeelding

EU sluit migratiedeal met Libanon

De Europese Unie sluit een migratiedeal met Libanon en gaat het land helpen met een hulppakket van ongeveer 1 miljard euro, aldus diplomatieke bronnen.

Afbeelding

Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal.

Afbeelding

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee.

Afbeelding

VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.