© Photo News

Hasselaar pleegt op dag dat hij vrijkomt al meteen nieuwe winkeldiefstal

Twee Hasselaren zijn dinsdag via de snelrechtprocedure voor de Hasseltse correctionele rechtbank verschenen na het plegen van diverse winkeldiefstallen onder invloed van drugs en medicatie.

geho

Het duo sloeg eind vorig jaar en in januari en februari toe in onder meer de MediaMarkt, het Kruidvat, de A. S. Adventure en de Carrefour. Hun buit verkochten ze om er vervolgens sigaretten en drugs mee te kopen. De laatste keer betrapte de Carrefourwinkeldetective de betichten toen ze met usb-sticks aan de haal gingen. Het duo was duidelijk onder invloed en gedroeg zich zowel verbaal als fysiek agressief.

Een van de verdachten, een 28-jarige Hasselaar, was aanwezig in de rechtbank. Hij pleegde vijf diefstallen waarvan enkelen zelfs op dezelfde dag of nadat hij net uit de gevangenis vrijgelaten was. “Het is misgelopen toen ik ben beginnen drinken en drugs gebruiken. Op de koop toe ben ik buiten gesmeten op de plaats waar ik woonde,” verdedigde de twintiger zich. Hij verblijft nu in de daklozenopvang en staat op de wachtlijst voor opname in een afkickcentrum.

Het openbaar ministerie vorderde negen maanden cel met volledig uitstel voor de jongeman op voorwaarde dat hij zich ook effectief laat behandelen. De tweede verdachte stuurde zijn kat naar de rechtbank. Tegen hem is acht maanden celstraf gevraagd.

Vonnis op 17 april.